Sighişoara Freelance Reporter's Blog

Articole din şi despre Sighişoara (arhiva 2010 – 2012)

Scufiţa Roşie, piesă de teatru cu copii şi pentru copii

Posted by ditzacontra pe 24 ianuarie 2011

Sursa foto: Târnava TV

Elevii din clasa a IV a S din cadrul Gimnaziului de Stat Zaharia Boiu, sub coordonarea învăţătoarei Anca Moldovan au repus într-o piesă de teatru una din cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei: „Scufiţa Roşie”.

Evenimentul a cuprins turneul de lansare a variantei versificate a poveştii, semnate de către autoarea Ana  Munteanu Drăghici. Gimnaziului de Stat Zaharia Boiu din Sighişoara a fost gazda turneului lansării de carte. Evenimentul a constat în lansarea cărţii de colorat: „Scufiţa Roşie” dar şi a versiunii versificate a binecunoscutei poveşti în prezenţa mai multor clase de elevi din ciclul primar al acestei şcoli. Cuvântul de deschidere a fost susţinut de către profesoara Mariana Tămaş, directoarea Gimnaziului de Stat Zaharia Boiu, Sighişoara.

Autoarea Ana Munteanu Drăghici se poate lăuda cu o experienţă de 34 de ani ca şi cadru didactic. Autoarea este deja binecunoscută comunităţii locale prin activitatea  sa în calitate de preşedinte al Cenaclului Literar N.D. Cocea-Anotimpuri. Din declaraţia sa am înţeles că această lucrare este de fapt un proiect al întregii sale familii. Autoarea urmează sa prezinte cartea şi în cadrul altor instituţii şcolare. Elevii au fost foarte entuziasmaţi pentru contribuţia lor scenică în cadrul acestei lansări de carte pentru copiii şi s-au bucurat cu inocenţă de acest basm care a prins din nou viaţă cu ajutorul lor.

Dorothea Sabina Dâlbea

Referinţe: Scufiţa Roşie se reîntoarce la Bibliotecă!

Un răspuns to “Scufiţa Roşie, piesă de teatru cu copii şi pentru copii”

  1. […] Scufiţa Roşie, piesă de teatru cu copii şi pentru copii […]

Sorry, the comment form is closed at this time.