Sighişoara Freelance Reporter's Blog

Articole din şi despre Sighişoara (arhiva 2010 – 2012)

Locuri de muncă în Sighişoara

Posted by ditzacontra pe 18 ianuarie 2011

Foto: Adrian Diţă

În anul 2010 şomajul a fost ţinut sub control în zona Sighişoara, numărul persoanelor fără loc de muncă situându-se sub media judeţeană. Anul 2011 se anunţă încurajator sub acest aspect dacă luăm în calcul faptul că  investiţiile recente  produc deja efecte benefice în zona ofertelor. Rămâne de văzut dacă şi nivelul de salarizare se va ameliora pe termen scurt şi mediu.

Oferta de locuri de muncă din 2011

Statisticile arată că numărul de şomeri din Sighişoara în anul 2010 a fost sub media judeţului Mureş. În anul 2010, din calculele Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM ) Mureş rezultă că media şomajului pe an a fost de 8,58 în Târgu Mureş şi de 3,84 în Sighişoara, a declarat Margareta Haciu, consilier al oficiului AJOFM Sighişoara.

În luna decembrie, 2010, rata şomajului în Sighişoara a fost de 4,02 însă conducerea este optimistă, în municipiului nostru hipermarketul de la

Foto: Adrian Diţă

Stadion a început angajările chiar dacă nu a fost încă deschis. O parte din repartiţii au început de săptămâna trecută cu proba de interviuri. Politica hipermarketului este de a face selecţia pe baza CV-urilor trimise prin internet, însă nu toţi sighişorenii au această posibilitate şi nu cunosc atât de bine utilizarea poştei electronice, aşa că şomerii sunt încurajaţi să se informeze la sediul AJOFM Sighişoara despre acest angajator, mai ales ca au fost solicitate: 46 de locuri de lucrător comercial,  12 posturi de casier, 5 posturi de primitor-distribuitor, 8 funcţionari informare clienţi dar şi 4 îngrijitori parcare şi alţi 3 îngrijitori simpli, după cum a declarat Margareta Haciu.

Pe de altă parte, şomerii pot beneficia şi în 2011 de cursurile gratuite de recalificare profesională în domenii precum: asfaltator, maseur, mecanic-auto, operator PC sau alte specializări. Cursurile se desfăşoară la Sighişoara numai în cazul în care se

înscriu cel puţin 15 solicitanţi, altfel sighişorenii vor trebui să facă naveta la Târgu Mureş. Cursurile AJOFM se pot absolvi contra-cost şi de către cei care au deja un loc de muncă, însă pentru recalificare vor trebui să plătească cel puţin 500 lei pentru un curs de gradul I.

Dorothea Sabina Dâlbea

2 răspunsuri to “Locuri de muncă în Sighişoara”

  1. […] Referinţe: Locuri de muncă în Sighişoara […]

  2. […] Locuri de muncă în Sighişoara […]

Sorry, the comment form is closed at this time.