Sighişoara Freelance Reporter's Blog

Articole din şi despre Sighişoara (arhiva 2010 – 2012)

Ghid de vacanţă: Emiratele Arabe Unite – Dubai

Posted by ditzacontra pe 17 noiembrie 2010

Dubai reprezintă luxul de la marginea deşertului. A fost cândva o mică aşezare arabă, întinsă pe ambele maluri ale unui mic braţ de mare care intra acum cu mai bine de 30 Km în interiorul deşertului. Mulţi au văzut în această aşezare doar un golfuleţ sălciu, însă şeicul Rashid bin Saeed al Maktoum a văzut o magistrală către lume.

În anul 1959 a împrumutat multe milioane de dolari de la şeicul bogat al Kuweitului pentru a draga golful până a devenit îndeajuns de larg şi adânc pentru vapoare. A construit cheiuri şi depozite, a făcut planuri pentru şosele, şcoli şi case. Unii au crezut că se înşeală, alţii l-au crezut nebun, dar şeicul a crezut în viziunea lui şi în viitorul poporului său. Fiul său, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktoum, conduce acum cu înţelepciune Dubaiul şi in jurul acelui golfuleţ a construit propriile lui vise, transformând viziunea tatălui său într-o lume fantastică invadată de lumină, aer condiţionat şi zgârie-nori.

Astfel a apărut un port de importanţă mondială, centre comerciale imense, libere de taxe, şosele cu şase benzi pe sens, hoteluri de lux, şcoli renumite în lumea arabă, sedii de firme şi bănci internaţionale. Micul Dubai atrage mai mulţi turişti decât marile industrii în domeniu. Dubaiul este o reală şi rară poveste de succes în Orientul Mijlociu, care a închis pe veci o istorie a stagnării şi eşecului. Acest succes face ca celelalte popoare arabe, să-şi întrebe conducătorii “dacă Dubaiul poate, noi de ce nu?”

Dar Dubaiul nu cred că poate fi copiat, este unic şi nu seamănă cu nici un loc de pe pământ. Este capitala vieţii pe picior mare, al excesului şi oportunităţilor unde se poate organiza un meci demonstrativ de tenis pe terasa megahotelului Burj al Arab, între două staruri mondiale, unde telefoanele celulare acoperite cu diamante încheie afaceri instantanee de miliarde de dolari şi unde milioanele de oameni vin pentru câteva ore cu avionul să facă cumpărături doar.

Dubaiul are un climat subtropical, astfel încât e preferabil să fie vizitat între lunile noiembrie şi martie. Dar chiar dacă ajungeţi pe aceste meleaguri exotice şi în restul anului, puteţi fi siguri că nu veţi uita prea uşor vacanţa petrecută aici. Deşi mulţi turişti cred că într-o ţară islamică nu există viată de noapte, Dubai e un oraş ultramodern. Nu degeaba i se spune Ibiza pentru cei foarte bogaţi. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales în serile de joi, când începe weekend-ul aici, şi fiecare are orchestra şi DJ. Transportul până la hotel nu e o problemă şi nici mersul pe jos, deoarece infracţionalitatea e un fenomen străin de Emirat.

Pentru detalii şi oferta noastră completă, vă rugăm să ne contactaţi la telefon: 0265775028 sau e-mail : sales@cordialtravel.ro. Vă aşteptăm şi la sediul nostru din Sighişoara, Str. 1 Decembrie 1918, nr.49, et.1.

Cordial Travel

Sorry, the comment form is closed at this time.