Sighişoara Freelance Reporter's Blog

Articole din şi despre Sighişoara (arhiva 2010 – 2012)

Noutăţi pe Sighişoara Freelance Reporter

Posted by ditzacontra pe 2 februarie 2013

Expoziţia Zonală de Păsări de Curte şi Animale Mici în Rasă Pură – Sighişoara 1-3 februarie 2013 (Galerie foto)

DSC00022Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă Sighişoara a organizat în perioada 1-3 februarie tradiţionala expoziţie zonală de păsări de curte şi animale mici în rasă pură, expoziţie la care 21 din cei 25 de membri ai asociaţiei au avut expuse exemplare de păsări. Au fost expuse păsări de curte de diferite rase şi varietăţi; porumbei ornamentali, păsări exotice şi un mini-stand de iepuri. Ca în fiecare an, expoziţia s-a bucurat de interesul publicului sighişorean, peste 300 de vizitatori fiind înregistraţi în fiecare zi a expoziţiei. Mihai Ţânţăreanu (foto), preşedintele asociaţiei, a arătat că în sezonul de expoziţii noiembrie 2012 – februarie 2012 crescătorii sighişoreni au participat la trei expoziţii de profil: expoziţia zonală de la Braşov (9 – 11 noiembrie 2012), expoziţia europeană de la Leipzig (8 – 10 decembrie 2012), expoziţia naţională de la Craiova (11 – 13 ianuarie 2013). (citeşte articolul complet)

Subiectele zilei în presa centrală (recomandările noastre)

logo-finalRomânia are câteva milioane de credincioşi creştin-ortodocşi. Puţini sunt, însă, cei care ştiu cât cheltuieşte statul în fiecare an pentru a finanţa bisericile şi ce venituri suplimentare fac acestea din afacerile proprii, unele cu monopol pe piață. Datele arată că Biserica primește bani de peste tot, dar dă o mică parte înapoi. Din banii adunați de pe urma taxelor și impozitelor pe care românii le plătesc anual, statul direcționează 540 de milioane de euro pentru finanțarea cultelor. Suma este egală cu 0, 4% din PIB. Statul plăteşte salarii, impozite, asigurări de sănătate şi contribuţii sociale pentru aproximativ 46.000 de reprezentanţi ai cultelor – aproape 17.000 de preoţi, 19.000 aparţinând „personalului neclerical” şi 10.000 de profesori de religie, un număr aproximativ egal cu cel al medicilor din România. Fondurile bugetare alocate anual pentru plata preoţilor şi a celorlalţi reprezentanţi ai bisericilor sunt de aproximativ 750 milioane de lei. (citeşte articolul complet)

Războiul parcărilor continuă

parcari1-300x225Boss Company contenstă în instanţă Hotărârea Consiliului local Sighişoara nr. 103 din noiembrie 2012 prin care contractul de concesiune a parcărilor din Sighişoara este modificat în sensul că acesta a fost valabil doar până în 12 decembrie 2012. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local Sighişoara din 31 ianuarie 2013 apare petiţia depusă de conducerea Boss Company prin care informează autorităţile locale că a atacat în contencios administrativ hotărârea adoptată în noiembrie anul trecut. Din lectura documentului rezultă că trei sunt căile de atac împotriva hotărârii. Prima ar fi faptul că HCL 103 modifică HCL nr. 45 din 2008 care prevede, printre altele, prelungirea contractului de concesiune a parcărilor din Sighişoara, cu încă 10 ani. Ori, susţine reprezentantul Boss Company, n-a fost vorba de o prelungire a contractului de concesiune semnat în 2005, ci de o modificare a acestuia prntr-un act adiţional. (citeşte articolul complet)

Ale cui sunt parcările din Sighişoara?…

parcari-300x225Teoretic ale comunităţii… Chiar dacă sunt date în concesiune spre exploatare unei firme private. Adică au fost, întrucât contractul de concesiune între Primăria Sighişoara şi SC Boss Company SRL a expirat încă din 12 decembrie 2012, dacă e să ne luăm după Hotărârea Consiliului local Sighişoara nr. 103 din 29 noiembrie 2012. Însă în ciuda intrării în vigoare a acestei hotărâri şi în ciuda anunţului postat pe site-ul Primăriei Sighişoara, ce-i drept cam târziu – abia pe 10 ianuarie 2013 – ,angajaţii SC Boss Company SRL continuă să-i taxeze pe şoferii care-şi parchează maşinile în centrul oraşului şi pe cei care doresc să intre cu autoturismul în Cetate. Deci, cum ar trebui să procedeze şoferii? Să plătească sau să nu plătească? Pentru că anunţul Primăriei este destul de ambiguu în acest sens. Fraza „vă aducem la cunoştinţă că persoanele care au achiziţionat şi/sau vor achiziţiona tichete de parcare de la S.C. Boss Company S.R.L. îşi asumă întreaga responsabilitate pentru acţiunea întreprinsă, alături de S.C. Boss Company S.R.L., care în mod nejustificat a încasat aceste sume de bani” dă de înţeles că şoferii care au plătit pentru parcare sau accesul în Cetate vor trebui să se descurce singuri să-şi recupereze banii, dacă vor dori acest lucru. (citeşte articolul complet)

Un răspuns to “Noutăţi pe Sighişoara Freelance Reporter”

  1. Innoiti stirile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: